Adrià Matas i Jone Urkizu regnen a Els Bastions

2828

Ribes de Freser (Ripollès) va tornar a viure una gran festa del trailrunning amb la celebració de Els Bastions, amb una participació que va superar el miler de corredors. Una edició que va estar marcada, un cop més, per les inclemències meteorològiques que van obligar a la organització a modificar els recorreguts de les curses més llargues per prevenció –es va evitar la carena del Noucreus- i, en alguns trams, a neutralitzar el pas uns instants per aparell elèctric.

Adrià Matas (Training Trail Team) va donar la gran sorpresa en proclamar-se vencedor de la modalitat reina, la ultratrail, amb un temps de 11 hores 32 minuts i 56 segons per completar els 89 quilòmetres i 5.700m de desnivell positiu. I diem sorpresa perquè el desenllaç es va resoldre en els últims instants, on hi va haver un interessant colze a colze amb Benet Pous (Apòstols de Bacus) durant tot el recorregut: “En Benet no m’ho ha posat fàcil, és un corredor molt fort. L’estratègia de cursa m’ha sortit força bé, anant de menys a més i sabent que l’última baixada era força corredora i em podria deixar anar”. Si per alguna cosa destaca Els Bastions és per l’espectacularitat del seu traçat: “Les muntanyes de la Vall de Ribes t’atrapen i et donen una força especial. Et fan adonar el perquè t’agrada córrer i formar part d’aquest entorn”. Biel Martínez (Xendenguets) va completar el podi masculí amb un temps de 11h52”38”.

En categoria femenina, la corredora basca Jone Urkizu (Kulum Sport) va complir la seva condició de favorita i va dominar amb comoditat creuant la línia d’arribada amb 15 hores 18 minuts i 58 segons. La corredora d’Aizkoitia ja té un currículum destacable en proves exigents, amb victòries a Matxicots, Apuko Xtrem i Enkarterri o una tercera posició a Ultra Valls d’Àneu. Conchi Cubas (Guadatrail) i Mònica Guilera (CEP), amb 16h25’26” i 16h35’43” respectivament van completar el podi.

La modalitat Trail també va patir modificacions en el traçat i, com l’ultratrail, es va evitar el pas per la carena dalt del Nou Fonts i Nou Creus. Ernest Ausiró i Tina Bes va ser el grans vencedors en recórrer els 67km i 4.250m de desnivell positiu en 7h48’48” i 9h15’35” respectivament. Ja en la distància Marathon dominarien Biel Gomila i Judith Franch, mentre que a la modalitat Short ho farien Quim Magan i Elisenda Buscà.