El passat dissabte es va disputar la novena edició de la GR-10 Xtrem que, amb sortida a la localitat valenciana de Puçol, obria la temporada d’ultratrails a l’Estat espanyol.

La victòria va ser pel corredor valencià Juan Maria Jiménez (Green Power Sports Team), que revalidava així l’èxit aconseguit a l’edició del 2014. Una victòria que va ser treballada fins al final, anant de menys a més i retallant temps amb el grup capdavanter que va liderar la prova en la seva primera meitat, encapçalada per Dani Amat (Club Atletismo Running Cid de Petrer) –guanyador de l’edició passada-, Gabi Valero (Corremón Trail) i l’italià Daniel Jung (Gore Running Wear). Aproximadament a la meitat de cursa, Juan Maria es faria amb el liderat i ja no el deixaria fins a entrar a l’arribada situada a Andilla (9h40’16”). L’italià ocuparia la segona posició (9h54’03”), mentre que Javier Zúñiga es colava en la tercera posició del podi (10h15’59”) després de fer també una molt bona segona part de l’ultratrail.

En fèmines, la victòria va ser per Helene Ogi (Movida) que va dominar la GR-10 Xtrem de cap a cap (11h44’38”). La valenciana Eva Bernat (CxM Valencia) ocupava la segona posició (12h13’38”) i Marian Bertolo (Mur i Castell-Tuga) tancava el podi (12h32’32”).

Cal destacar el paper dels set corredors catalans participants. Els seus resultats van ser:

• (pos. 18) Rafael Cabanillas Carrillo (Independent): 12h00’21”
  • (pos. 33) Didac Martínez López (Independent): 12h25’50”