El passat cap de setmana es va celebrar a Montblanc la tercera edició de la Marxa Els Roures. Un esdeveniment que, de la mà dels amics de Allibera Adrenalina, presentava novetats amb la incorporació de la modalitat Extrem a les ja consolidades curses de 24 i 11 quilòmetres i la Canicross.

Tot i comptar amb poc més de vuitanta corredors, la primera edició de la Marxa Els Roures Extrem va sorprendre positivament a tothom per la seva bellesa i duresa a parts iguals. El recorregut, de 74 quilòmetres i 4.600m de desnivell positiu, dibuixava un traçat exigent a través del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet, amb el Tossal de la Baltassana (1.202m) com a punt més elevat.  L’itinerari, farcit de corriols tècnics, tarteres de pedra i trams amb corda, combinava amb els tardorencs boscos saturats de bolets i prenia els històrics pobles de Capafonts, Farena i Rojals com a llocs de descans.

La prova, que tancava el calendari de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC, va tenir a en Carlos Bartrina (Club Esp. Pedala.cat) com a vencedor amb un temps de 9h11’31”. Àlex Izquierdo (Club Excta. L’Espardenya Vilallonga) i Jaume Folguera (Firehawk) van completar el podi masculí. En dones, Marta Batalla (AAEET Valls) i Giulia Portaluri (Club Excta. Trail Tarraco) es van proclamar guanyadores al creuar l’arribada de forma conjunta després de 12h08’53”, mentre que Covadonga Robles (Club Excta. Trail Tarraco) ho feia en tercera posició.

Fins a setanta-un corredors van cercar la línia d’arribada en aquesta primera edició. Sense dubte, una cursa que caldrà tenir molt en compte en futures edicions.