“L’ultratrail més dur en molts més aspectes que d’altres que he realitzat. Molt contenta d’haver-la pogut acabar, encara que no la tornaré a fer. És una bogeria”.

D’aquesta manera tant exultant es mostrava la catalana Emma Roca al completar la Diagonale des Fous, un dels ultratrails de referència mundial. La cursa de la catalana al llarg dels 167 quilòmetres de recorregut que creuava l’illa de la Reunió (Oceà Índic) va ser força treballada. Tot i estar a punt d’abandonar en algun moment, va saber treure profit a la seva experiència en aquest tipus de proves i conservar la tercera posició fins al final en un temps de 30h10’53”. La suïssa Andrea Huser va ser la gran dominadora d’aquesta edició i es va imposar després de 27h44’13”, molt per davant de la francesa Juliette Blanchet (29h26’07”).

Si Emma representava la cara, la creu va ser per a Jordi Gamito. Tot i començar a bon ritme encapçalant les primeres posicions durant un centenar de quilòmetres, el platjarenc va patir una davallada que el va deixar buit. Sense forces, va decidir abandonar a Rechin Ratineu –km138- abans d’acabar a qualsevol preu.

La Diagonale des Fous va tenir a François D’Haene com a gran dominador de la prova, imposant-se per tercera vegada en la prova africana amb un temps de 23h44’57”. El podi el va completar el guanyador de l’edició anterior, el també francès Antoine Guillón, després de 24h15’ i el corredor vasc Javier Domínguez en 24h36’.

Vuit catalans ‘finishers’

Finalment deu corredors catalans van prendre part de la sortida de la prestigiosa prova de l’illa de la Reunió, dels quals vuit van cercar l’arribada.

diagonale3

Pau Capell i Jordi Gamito, els millors catalans a la UTWT

Amb la disputa de la Diagonale des Fous es donava per finalitzada la present edició del circuit internacional de la Ultra Trail World Tour. El lituà Gediminas Grinius ha estat el vencedor al sumar els quatre millors resultats. El vasc Javier Domínguez ha estat el segon i Pau Capell tercer. El santboià pren aquest bronze com un premi i el fa sentir “orgullós i content d’haver escollit viure cada aventura on m’he calçat les sabatilles i la sort d’haver fet tants amics”.

Per la seva banda Jordi Gamito, tot i no poder conservar el TOP5, aconsegueix una bona vuitena posició i “amb ganes de tornar a lluitar per estar allà dalt”.