Gemma Avellí (Ass.Esp. Matxacuca) es va proclamar vencedora de la sisena edició de la Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls, celebrada el passat cap de setmana a l’illa balear en una cita que va reunir més de 1.200 corredors. La bisbalenca va recórrer el tradicional Camí de Cavalls que dóna la volta a l’illa a través d’un preciós itinerari de 185 quilòmetres en un temps rècord de 24 hores 46 minuts i 45 segons. D’aquesta manera supera l’anterior rècord establert per Laia Díez, que enguany va haver d’abandonar pel desgast acumulat a la Marathon des Sables tant sols unes setmanes enrere.

D’aquesta manera relatava la seva victòria a Ultres Catalunya: “No esperava fer menys de 30 hores, però el camí és força corredor i el meu cos ha aguantat. Després de l’abandó de Laia Díez ens hem posat un grup de tres noies –Susanna Simoe i Isabel Moleiro, segona i tercera respectivament a encapçalar la cursa fins arribar al centenar de quilòmetres. Aprofitant que era de matinada he posat un punt més que m’ha permès anar-me distanciant fins creuar la meta en solitari. Guanyar la Camí de Cavalls ha estat una experiència inoblidable, feia temps que no m’emocionava tant en una cursa. He quedat enamorada de l’illa menorquina, tant pels seus paisatges com per l’organització de l’esdeveniment”.

En categoria masculina, el francès Antoine Guillón (Team Globetrailers) vencia còmodament amb un estratosfèric temps de 19 hores 29 minuts, per davant del mallorquí Pere Lluís Garau i el murcià Juanjo Larrotcha, revalidant així la victòria aconseguida l’any anterior.

Corredors catalans presents en altres podis

Més de dos-cents corredors catalans van participar en alguna de les cinc modalitats de cursa que oferia la organització. Tot i el domini aclaparador dels balears, els nostres també van ser presents al podi final. En la Trail Menorca Costa Sud, de 85 quilòmetres, victòries per a Juan Castillo (Ashi Team) i Silvia Leal (CE Solsonès), segona posició per a Mia Carol (AE Diedre) i una tercera posició femenina per a Sandra Vilanova (Ashi Team); en la Trail Costa Sud, de 56 quilòmetres, un reaparegut Pau Bartoló (Buff Proteam) s’adjudicaria la tercera posició deixant enrere els problemes físics que ha patit en l’última època. Ja en la Trail Costa Nord, de 37 quilòmetres, victòria per Pau Capell (The North Face) en un terreny que coneix força bé i tercera posició per a Susana Andrés (Beer Runners Barcelona).