El passat deu de setembre vivíem a Vielha (Val d’Aran) el final de la primera edició de la Pyrenees Stage Run. Si alguna cosa teníem clara es que havia nascut un esdeveniment amb molt de futur. L’atractiu de córrer a través del Pirineu per etapes, en parella i amb una organització al darrere que es desviu pel corredor eren els primers ciments per a que aquesta prova travessés fronteres.

La segona edició, que es celebrarà els propers 3 al 9 de setembre, ha despertat curiositat fora de les nostres fronteres i ja s’ha confirmat la participació de corredors vinguts dels Països Baixos, Regne Unit, Polònia, Suècia, Àustria, Alemanya, Bèlgica i inclús del Canadà, a més dels contemplats d’arreu de l’Estat espanyol. Podeu fer la inscripció a través del web oficial de la cursa.

El format seguirà sent el mateix: 240 quilòmetres i 15.000 metres de desnivell positiu repartits en set etapes, amb sortida a Ribes de Freser (Ripollès) i amb finalització a Salardú (Val d’Aran) com a novetat, tot resseguint el sender pirenaic GR-11 travessant fins a cinc Parcs Naturals d’espectacular bellesa. Els equips participants podran ser formats per dos o tres corredors i l’ús del GPS serà indispensable. La organització reforçarà la senyalització actual del sender amb cintes, tret de la quarta etapa entre Encamp i Arinsal (Andorra) com a novetat d’enguany.

 

El Projecte SUMMIT a la PSR

El Projecte SUMMIT (Salut en les Ultramaratons i els seus límits), liderat per Emma Roca i el Dr. Brotons, també serà present a la segona edició de la PSR. Els corredors que vulguin podran ser objecte d’estudi per avaluar l’impacte d’una cursa per etapes a nivell de deshidratació, trencament muscular i cardiològic. Aquesta informació serà molt útil per l’estudi i pel propi corredor, que sabrà de primera mà com reacciona el seu cos a una cursa d’ultradistància i poder gestionar millor el seu estat en proves futures.

Foto portada: Jordi Santacana