L’egarenc Oriol Antolí, quart a la temible Goldsteig Ultra Race

2231

L’egarenc Oriol Antolí ha aconseguit completar una de les curses per muntanya més llargues d’Europa i suma així una nova aventura en el seu extens currículum en proves d’ultra distància, com el Tor des Geants, el Ultra-Trail de Montblanc o la WiBolt 555k d’Alemanya. Antolí ha necessitat 152 hores i 8 minuts en completar la fita en quarta posició, éssent el segon català en aconseguir-ho després de que Joel Jaile ho fes al 2014 i millorant el seu temps en quasi disset hores!

La Goldsteig Ultra Race és la segona cursa a peu més llarga d’Europa, amb una distància de 661 quilòmetres de recorregut i 19.000m de desnivell positiu i en autosuficiència. L’ultratrail va donar inici el passat divendres 15 de setembre a la població de Marktredwitz i recorre el sender més llarg d’Alemanya, el Goldsteig -inaugurat el 2007 i marcat amb pintura groga- que s’endinsa al Parc Nacional Selva Bàvara i finalitza a Neunburg Vorm Wald. El fort temporal de la semana passada va obligar a la organització a variar part de l’itinerari, ja que el pas per dins dels boscos, amb arbres de grans dimensions tallant camins, era totalment inviable.

“He estat durant molts moments de cursa amb possibilitats de ficar-me dins el podi, però les molèsties al tibial m’han obligat a afluixar. Tot i això, estic molt satisfet. Ha estat una experiència inoblidable”.

Una cursa que ha comptat amb una cinquantena de corredors i que, hores d’ara, encara lluiten per penjar-se la medalla de finisher. El sabadellenc Alejandro Torcal és un d’ells i esperem la seva arribada en les properes hores.

Un altre català, en Marc Fernández, va prendre la sortida de la versió més llarga. Però una indisposició durant el primer dia va obligar la seva retirada. Tot i això, partia diumenge en la modalitat de 488 quilòmetres, on ara mateix és l’únic corredor en cursa.