A Pau Capell li podria valer la extraordinaria sisena posició aconseguida el passat cap de setmana a The North Face® Ultra-Trail® Lavaredo per aconseguir el títol de campió de la Ultra-Trail® World Tour. I diem extraordinària perquè el nivell dels corredors que prenien la sortida va ser molt alt, on comptava amb noms com Gediminas Grinius, Mike Foot, Gerard Morales, Pau Bartoló i Andy Simonds entre d’altres.

La localitat italiana de Cortina d’Ampezzo acollia a més de 1.600 participants vinguts de tot el món per disfrutar dels impressionants paisatges dels Dolomites a través d’una gran volta circular de 119km i 5.850m de desnivell positiu, passant pels seus punts més espectaculars, com el Crystal, el Lago di Landro, la Tofane, Cinque Torri i la Tre Cime di Lavaredo.

Una cursa que va tenir com a guanyador al britànic Andy Simonds (Team Scoot) establint, a més, el rècord de la prova deixant-lo en un estratosfèric temps de 12h15’04”. La segona posició va ser pel lituà Gediminas Grinius (Team Vibram) després de 12h23’06”, entrant també per sota de l’anterior rècord. La tercera posició va ser per l’espanyol Javier Domínguez (Team Vibram) en 12h36’45”, que aconseguia tornar a saborejar el podi després de la novena posició aconseguida a la passada Transgrancanaria.

Diferent sort van tenir els nostres: la cara, la comentada sisena posició de Pau Capell i una molt bona onzena de Gerard Morales; la creu, l’abandonament de Pau Bartoló en un any on la fortuna no li està somrient.

En fèmines, victòria d’ Andrea Huser (Mammut Trailrunning) després de 14h32’39”. La suïssa aprofitaria la davallada de la nord-americana Rory Bosio en el primer terç de cursa per posar-se líder i no deixar-ho fins a creuar la línea d’arribada. Gran temporada la que està realitzant Huser, que després d’aconseguir la plata en Transgrancanaria i Madeira tocava el cel en una victòria que l’afiança com a líder de la Ultra-Trail World Tour. La segona posició va ser per la vasca Uxue Fraile (Team Vibram) després de 15h13’09”. Tancava el podi la brasilenya afincada a Catalunya Fernanda Maciel (The North Face Team) set minuts després.

Pau Capell, molt satisfet pel resultat

El santboià mostrava la seva satisfacció un cop acabada la cursa: “Estic molt content pel resultat al veure qui ha quedat al davant i, sobretot, qui ha quedat al darrera. Ha estat una cursa molt corredora, on només he pogut caminar uns vint quilòmetres. Les sensacions han estat molt bones, tot i patir una mica de l’estòmac que m’ha fet anar amb les forces justes”.

Referent a la Ultra-Trail World Tour pensa que la classificació no està del tot decidida: “Potser aquesta sisena posició millora alguna cosa, però el Gediminas està apretant molt fort i és un canditat ferm al títol“. Recordem que per establir la classificació final de la competició puntuen els tres millors resultats, puntuant més les “Series” -amb una participació d’un màxim de dues d’elles- que les “No Series”.