Pau Capell va tornar a regnar a Transgrancanaria. El nou fitxatge de The North Face sembla que li hagi agafat la mida a la prova canària i, després de la victòria a la modalitat Advanced l’any 2015 i la tercera posició en l’edició passada, enguany va aconseguir la grossa coronant-se en la prova reina, a més d’establir un nou rècord absolut aturant el cronòmetre en 13h21’03”.

El santboià va recórrer els 125 quilòmetres de recorregut pràcticament en solitari, tot i tirar per la borda els deu minuts de avantatge que tenia amb els seus inmediats perseguidors, Didrik Hermansen, Jordi Gamito i Vaidas Zlabys, per una pèrdua al pas per Fontanales. Només Zlabys va aguantar el ritme frenètic de Capell durant una desena de quilòmetres fins que, a la pujada a Cruz de Tejeda, obria una bretxa prou contundent com per creuar la línea d’arribada en solitari: “Les sensacions han estat molt bones durant tot el recorregut. Els entrenaments de Laia Díez, la nutrició amb l’Anna Grífols, junt amb el suport de la meva familia han estat les claus de l’èxit” -comentava Pau Capell en declaracions a Ultres Catalunya.

Jordi Gamito aconseguia una molt bona quarta posició després de 13h53’53”. Tot i lluitar colze a colze al capdavant durant pràcticament tot el recorregut, va arribar molt just de forces en el tram final: “Estic content pel resultat. A més, he aconseguit rebaixar fins a cinquanta-cinc minuts respecte l’any passat. Sense dubte, la millor cursa que he fet mai”. Gerard Morales, sempre en línia regular, entrava en tretzena posició, mentre que Pau Bartoló va haver d’abandonar.

En noies, victòria contundent de Azara García (16h25’20”) que aprofitava la retirada de la gran favorita, la francesa Caroline Chaverot. Laia Díez, tot i no fer una gran cursa, entrava en dissetena posició, que li servirà com a preparació per a la propera Marathon des Sables.

Descarregueu els resultats dels corredors catalans a Transgrancanaria en aquest enllaç.

Albert Pujol i Núria Picas, protagonistes en la Marató

Divendres es disputava la distància marató, en la que els corredors catalans van tenir un gran protagonisme. Albert Pujol volava literalment en el traçat que unia les poblacions de Garañón i Maspalomas, marcant un estratosfèric registre de 3h09’08”. En segona posició arribava el jove atleta del Vendrell Joui Mouj Nia que, amb tant sols vint-i-un anys, es col·lava en el podi després de 3h10’22” per davant de Sebenzui Falcón.

Núria Picas va obtenir una còmoda victòria en l’apartat femení amb un temps de 3h35’10”. Tot i que fins a última hora va estar rumiant la seva participació en la distància ultra, finalment va ser de la partida en una marató que va dominar de cap a cap. La italiana Silvia Serafini i la belga Dominique Van Mechgelen la van acompanyar al podi.

Foto portada: Irunfar