Més de 2.000 participants prenien, el passat dissabte, la sortida d’ una nova edició de la Vibram Hong Kong 100, prova inaugural de la tercera edició del circuit internacional Ultra Trail World Tour, on l’ intens fred, el fort vent i la gèlida pluja han estat els protagonistes al llarg dels cent quilòmetres del recorregut.

El xinès Yan Long Fei (Salomon), guanyador de l’edició passada, i el francès François D’Haene (Salomon Internacional) van mantenir una emocionant lluita per la victòria final, que es va decidir en els últims quilòmetres de la llarga -100km i 4.500m desnivell acumulat- però ràpida cursa. El francès es va alçar amb la victòria final després de 9h32’26”, a menys d’un minut del seu immediat perseguidor i a un ritme estratosfèric de 10,5km/hora. El tercer esglaó del podi va ser pel grec Gediminas Grinius (Team Vibram) després de 9h53’51”. Cal dir que els quatre primers corredors han aconseguit el rècord de la prova.

Podi masculí a VHK100. (c) Irunfar

El santboià Pau Capell (Compressport Team), tot i no sortir en les travesses, sorprenia amb una magnífica quarta posició (10h06’42”) i ens relatava la seva experiència a terres xineses: “Ha estat una cursa molt ràpida, tal i com m’esperava. Els primers 45 quilòmetres eren molt corredors, marcant un temps de 3h40. La segona part del recorregut era més tècnic i amb molta pedra. Durant els primers quilòmetres he format part del grup capdavanter amb Gedimias, Yan Long, D’Haene, Gamito i Yeray, però aviat han marxat els tres primers imprimint un ritme molt alt.  Poc a poc m’he anat distanciant de Gamito i Yeray a un ritme força còmode i, tot i patir alguna molèstia al genoll, he pogut regular força bé. Estic molt satisfet”.

El platjarenc Jordi Gamito (WAA Team), que tornava de nou a Hong Kong, començava amb bon peu la seva segona participació a la Ultra Trail World Tour i aconseguia la sisena posició (10h37’36”) darrera del grancanari Yeray Duran (Arista).

L’altra cara de la moneda era pel berguedà Pau Bartoló (Buff Pro Team), que es retirava al primer terç de cursa per lesió: “He començat a notar que corria coix i al quilòmetre 30 ja no podia”. Des d’aquí li desitgem una prompta recuperació.

En categoria femenina, la basca Silvia Trigueros (Land Sports) va aconseguir la tercera posició (12h34’23”) d’una cursa guanyada per la local Li Dong (12h05’32”), mentre que la italiana Lisa Borzani es va alçar amb la segona  posició (12h30’41”).

Els resultats de la resta de catalans a Hong Kong han estat: 250è Ferran Cabré (16h05’38”), 713è Jaume Bartes (21h37’55’). El mataroní Jordi Esperalba abandonava.