Foto portada (c) Transgrancanaria

El santboià Pau Capell (Compressport) va tornar a demostrar la seva qualitat en les llargues distàncies en aconseguir una brillant tercera posició -exaequo amb el suís de pares espanyols Diego Pazos (Planet Endurance)- després de 14h11’02”. El seu concurs ha estat molt eficient, flirtejant al llarg dels 125 quilòmetres entre les cinc primeres posicions. Finalment, formant una excel·lent parella amb el suís i aprofitant la caiguda del, fins aleshores, líder Aurélien Collet han aconseguit creuar junts l’arribada de forma emotiva.

“Ni en el millors somnis hagués imaginat aquesta tercera posició compartida amb Diego. Ja era agosarat pensar que estaria entre els deu primers i ha estat impressionant. Vaig sortir molt bé, amb bones sensacions i les cames fortes. A Altavista (km27), en Jordi Gamito i jo ens vam posar a seguir a Collet que anava al davant i després es van unir amb nosaltres Gediminas i Andy Simonds. A Tejeda (km70) vaig patir el cansanci per l’alt ritme de cursa i a Garañón (km83) vaig atrapar a Diego Pazos. Ens vam ajudar mútuament i l’entrada conjunta va sorgir de forma espontània. Segueixo amb la mateixa filosofia de seguir aprenent dels millors i veurem que tal es dóna la Ultra Trail World Tour”.

El noruec Didrik Hermansen va ser el gran vencedor de Transgrancanaria 2016 amb un temps de 13h41’48”. Després de la segona posició de l’edició passada, ha aguantat el fort ritme de Collet i ha aprofitat la ocasió per endur-se el triomf, establint un nou rècord de la prova. El lituà Gediminas Grinius (Team Vibram) arribava en segona posició, exhaust després de l’ aferrissada lluita pel podi (13h45’08).

El platjarenc Jordi Gamito (WAA Team) es va classificar en una molta bona desena posició. Va patir alguns entrebancs durant la cursa, però es mostra satisfet: “A partir de la quarta hora vaig decidir afluixar perquè el ritme de cursa era massa alt. Al quedar-me sol em vaig perdre, i a partir d’aquí vaig anar a remolc tota la cursa. A Roque Nublo (km79) anava vuitè però a la baixada em vaig tornar a perdre. Així que, després de tots els entrebancs, dono per bona aquesta desena posició. Ara a preparar fort i amb moltes ganes la propera cita, el proper mes d’abril a Ultra Madeira”.

Jordi Gamito satisfet després d'aconseguir la 10a posició. (c) Albert Jorquera
Jordi Gamito satisfet després d’aconseguir la 10a posició. (c) Albert Jorquera

El moianès Gerard Morales (Buff Pro Team) es col·lava en la dotzena posició final, no exempt de patiment: “Ha estat una cursa llarga i dura, difícil de gestionar. Un contrast de temperatura brutal, amb fred, boira i vent durant la nit i calor pel matí, i un terreny tècnic, amb força pedra. He arribat a l’últim terç del recorregut força bé de cames i m’ha permès apretar. Satisfet pel resultat final en aquest inici de temporada”.

La francesa Caroline Chaverot ha dominat de manera aclaparadora la categoria femenina després de 15h23’40’. La suïssa Andrea Huser i la basca Uxue Fraile han completat el podi.

Núria Picas, que partia com una de les grans favorites, va abandonar la cursa a Artenara per una lesió al psoas de la cama esquerra, quan tant sols portava trenta-quatre quilòmetres recorreguts: “Decisió trista i difícil, però la correcte per afrontar una temporada il.lusionant que just acaba de començar. Així és l’esport i així són les ultratrails. Mil gràcies per tots els ànims rebuts aquests dies, són un tresor”, ha declarat al seu Facebook personal.

Podeu veure la classificació de tots els corredors catalans que van participar en la modalitat ULTRA en AQUEST ENLLAÇ.

A la modalitat Advanced, victòria del alacantí Sebas Sánchez (Marató de Crevillent), que va realitzar una cursa de menys a més, buidant-se fins al final mantenint una bonica lluita amb el tinerfeny David Lutzardo (Sport HG-Tenerife Trail), amb tant sols vint-i-un segons de diferència.

El navarrès resident a Sant Celoni (Race Land) es mostrava “molt satisfet” després d’aconseguir la cinquena posició final i, sobretot, després d’estar els últims dies amb febre i antibiòtics. “Degut a les circumstàncies he deixat que els de davant tiressin, encara que els he tingut ben a prop durant tota la cursa. He patit dels quàdriceps a l’última baixada, tot i haver-me reservat. Transgrancanaria es dura pel seu terreny, amb molta pedra, i pel contrast tèrmic. El proper objectiu serà a casa meva, a Montseny, al Campionat d’Espanya d’ultratrail”.

Dani Aguirre compartint experiència amb el guanyador, Sebas Sánchez. (c) Hoka One One Spain

Un altre corredor destacat ha estat el rosinc Xavi Llamas (Sport HG), aconseguint la sisena posició. La torellonenca Anna Macià (Club Atlètic Torelló) creuava l’arribada de Maspalomas en quarta posició femenina: “El ritme de cursa era exigent i la rivalitat entre les cinc primeres noies ha estat molt alta, ja que anàvem bastant juntes. Molt satisfeta”.

Podeu veure la classificació de tots els corredors catalans que van participar en la modalitat ADVANCED en AQUEST ENLLAÇ.

Imatges cedides per Albert JorqueraIrunfar i Hoka One One Spain.