La prova portuguesa, de 115km i 7.100m de desnivell positiu, presentava en la línia de sortida a corredors de gran nivell com Jordi Gamito, François D’Haene, Gediminas Grinius, Xavier Thevenard, Daniel Junk, Vaydas Zlabys o Fabie Antolinos, entre d’altres. Una competició que, des de que va ser inclosa dins el circuit de la Ultra Trail World Tour, s’ha consolidat de manera brillant dins la disciplina i un dels destins predilectes dels corredors que busquen una prova realment exigent i plena de contrastos.

La cursa del santboià va ser realment meteòrica, escapant-se en solitari durant els primers 25 quilòmetres i compartint lideratge amb un François D’Haene esplendorós. El francès premia una marxa més en el seu ascens al Pico Ruivo (km60) i deixaria enrere a Capell que preferia no arriscar i mantenir la distància de pocs minuts amb el tercer, el també francès Xavier Thevenard. D’Haene s’alçava amb la victòria després de 13h05’44, baixant en 47 minuts el rècord de la prova que estava en possessió del nord-americà Zach Miller. Pau Capell creuaria satisfet la línia d’arribada en un temps de 13h28’01” i saldava els comptes pendents amb la prova portuguesa després de l’abandonament de l’any passat, mentre que Thevenard ho faria en 13h42’16”.

Per la seva banda, Jordi Gamito també va obtenir un gran resultat amb una lluitada cinquena posició i arrenca amb bon peu la seva particular Ultra Trail World Tour. L’altre atleta català destacat va ser Alberto Vinagre, aconseguint una discreta 22a posició.