El berguedà Ivan Camps (Inov 8), de tant sols vint-i-un anys, va demostrar dissabte el seu enorme potencial guanyant la Ultra Trail de Collserola, la primera de la seva curta trajectòria de manera absoluta. El jove deixeble de Pau Bartoló ja va obtenir una primera i tercera posició a la Ultra Pirineu 2014 i 2015 respectivament però en categoria junior.

Però la victòria per a Camps no va ser gens fàcil i va ser força treballada. La cursa va estar comandada en una primera meitat per tres dels corredors que partien com a favorits, com Zigor Iturrieta, Just Sociats i Javi Castillo, acompanyats pels berguedans Ivan Camps, Carles Sánchez i Jordi Uró. Però l’alt ritme de la cursa va fer estralls durant la segona meitat: Jordi Uró abandonava a Santa Creu d’Olorda (km42), Zigor Iturrieta, amb problemes amb la fascia, també ho deixava córrer a La Salut del Papiol (km56) i Just Sociats, que fins aleshores havia liderat el grupet capdavanter, decidia abandonar a falta de tant sols vuit quilòmetres de l’arribada per problemes musculars. Ivan Camps i Carles Sánchez, que s’havien mantingut a la rereguarda, es jugarien en un frenètic final la preuada victòria. El CEM Mundet rebia, amb una forta ovació, a un visiblement emocionat Ivan Camps (8h04’25”): “No he vist la victòria segura fins cinc minuts abans de creuar l’arribada. He sortit molt conservador i això m’ha ajudat per arribar amb força al tram final de la cursa”.

El també berguedà Carles Sánchez (AE Mountain Runners) arribava a tants sols 47” de Camps (8h05’12”), mentre que Javi Castillo (Aurun Store) ocuparia el tercer escalafó del podi (8h14’43”), repetint l’èxit de l’edició anterior.

Si en categoria masculina la victòria va ser treballada, en dones no va ser gaire diferent. Tot i que Carme Tort (Buff Pro Team) va liderar al llarg dels 85km de la cursa, una combativa Anna Macià (Club Atlètic Torelló) va mantenir sempre una distància prou curta per no relaxar-se, mantenint un bonic frec a frec pel triomf. L’artesenca tornava a vèncer (9h44’24”) en un any per enmarcar: “M’ha agradat molt, tot i patir en l’últim tram que se m’ha fet molt llarg”.

La segona posició de la torellenca (9h55’09”) té un valor afegit, ja que no fa gaires mesos va ser operada dels lligaments creuats del genoll. Carol Guillén (Ashi Sports) aprofitava la retirada de Lola Brusau (km30) per mantenir la tercera posició del podi (10h24’07”).