Quatre catalans a la conquesta de la britànica The Arc of Attrition

5344

Arc2016

The Arc of Attrition és una ultratrail de cent milles de recorregut que es disputa al Regne Unit i ressegueix la costa de Cornwall, al sud-oest d’Anglaterra, unint les localitats de Coverack i Porthtowan. El desnivell es pràcticament inapreciable, amb un total d’uns 1.600m de desnivell positiu i la principal dificultat que es poden trobar els participants és el terreny fangós i les fortes ratxes de vent i humitat que castiguen la costa. Encara que l’edició passada el clima va ser més aviat sec i només 33 dels 54 participants van aconseguir completar la prova. Parlem d’una prova jove –tot just celebra la seva segona edició- però pinta a convertir-se en una de les curses de rellevància al país britànic junt amb la brutal Spine Race.

Els participants disposen de 36 hores per finalitzar el recorregut i es premia amb una medalla daurada els corredors que la realitzen en menys de 30 hores i amb una de platejada pels participants finishers entre 30 i 36 hores. Els britànics Duncan Oakes i Steve Wyatt van invertir 22h49’ per alçar-se amb la victòria.

I fins allà viatgen quatre corredors catalans disposats a disfrutar del repte: Josep Artigas, Laura Poch, Marc Campal i Oriol Antolí, dels Tallaferros Trail Team. “En Josep va descobrir aquesta cursa per internet i ens va esperonar per anar-hi. És un bon motiu per viatjar, conèixer un lloc nou i poder compartir-ho amb els companys. La prova és en règim d’autosuficiència, però trobarem cada vint milles una base de vida on poder avituallar-nos i canviar-nos convenientment. Esperem un clima dur, amb fort vent, pluja i fred. Si tot va bé, esperem finalitzar en unes 28 hores” –comenta Antolí, un jove egarenc però veterà en aquest tipus de proves.

La prova començarà el proper divendres a les dotze del migdia i podrem seguir l’evolució de tots ells a través de Mudcrew Live.