(c) Simon Carter, Onsight Photography

Pau Capell (Compressport) va tornar a demostrar el seu talent amb una victòria a l’Ultra Trail Austràlia, que l’encimbella com un dels millors corredors de llarga distància del nostre pais. El santboià va escriure el seu nom al palmarès de l’ultratrail de les antípodes, on només Kilian Jornet i Núria Picas havien pogut vèncer.

Pau Capell va recórrer els 100km i 4.300m de desnivell positiu en 9h20’14”, evidenciant la rapidesa de l’espectacular traçat per les Blue Mountains. Així ens relata la seva victòria:

“Com ja m’ensumava la sortida ha estat molt ràpida, on Mario Mendoza ha imposat un ritme molt fort des de l’inici i de seguida ha marxat. Darrera l’estalonàvem un grup de quatre corredors format per Scotty Hawker, Freddy Thevenin, Jono O’Loughin i jo mateix, donant-nos relleus en els trams de pista més corredors i reservant a les baixades. Poc després de l’avituallament de Six Foot Track (km44) he decidit jugar-me-la per deixar enrere a Hawker, ja que sabia que era un gran coneixedor del terreny. A Katoomba (km55) tenia a Mario Mendoza a 3-4′ i he apretat fins que vaig aconseguir atrapar-lo al cap d’uns deu minuts. Tenia una marató per endavant i calia donar-ho tot per aconseguir la victòria. I així ha estat, tot i patir rampes en el tram final. L’arribada ha estat increïble i molt emocionant. Aquest èxit no hagués estat possible sense l’ajuda de la meva entrenadora, la Laia Díez, i la meva família”.

Jordi Gamito, suma i segueix amb una novena posició

Per la seva banda, Jordi Gamito (WAA Team Equipment) va aconseguir una molt bona novena posició (10h42’13”), molt valuosa per a les seves aspiracions a la classificació final de l’Ultra-Trail® World Tour.

“Ha estat una cursa molt ràpida, amb ritmes molt alts al qual no estic acostumat. M’ha costat disfrutar, ja que on em sento més còmode és en les curses més tècniques i amb desnivells més forts. Tot i això estic satisfet, ja que he tornat a recuperar el geni i sensacions que feia temps no tenia. Ara toca recuperar bé i preparar els tres propers objectius: Eiger Ultra Trail, TDS i Diagonale des Fous”.

El corredor local Ben Duffus i el xinès Yun Yanqio van completar el podi masculí. En categoria femenina, la australiana Beth Cardelli va ser la més ràpida amb un temps de 11h16′, per davant de Fiona Hayvice i Kellie Emerson.

Els corredors catalans, al capdavant de l’Ultra-Trail® World Tour

Amb la victòria a Austràlia, Pau Capell es converteix en el nou líder de la competició i un ferm candidat a emportar-se el títol. Jordi Gamito ocupa la segona posició després d’haver participat a quatre curses del circuit.